Poslodavci:


Korisnici:


Linkovi:

HEP grupa - Zapošljavanje

09.07.2012

Hrvatska elektroprivreda (HEP grupa) je nacionalna elektroenergetska tvrtka, koja se više od jednog stoljeća bavi proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije, a u posljednjih nekoliko desetljeća i opskrbom kupaca toplinom i distribucijom plina.
 

SEKTOR ZA UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA
Petra Subašić Petra Subašić - vršiteljica dužnosti direktorice
tel: 01/ 63 21 945
faks: 01/ 63 22 496
petra.subasic@hep.hr

Hrvatska elektroprivreda organizirana je u obliku koncerna kao grupacija povezanih društava (tvrtke kćerke).

Vladajuće društvo (matica) HEP grupe je HEP d.d., koje obavlja funkciju korporativnog upravljanja HEP grupom i jamči uvjete za sigurnu i pouzdanu opskrbu kupaca električnom energijom.

Unutar HEP grupe jasno su odvojena (upravljački, računovodstveno i pravno) društva koja obavljaju regulirane djelatnosti (prijenos i distribucija) od nereguliranih djelatnosti (proizvodnja i opskrba).

Proizvodnja

HEP grupa raspolaže sa 4.000 MW instalirane snage za proizvodnju električne energije i 974 MW snage za proizvodnju topline. U sastavu HEP Proizvodnje d.o.o. je 25 hidroelektrana i osam termoelektrana, koje kao pogonsko gorivo koriste loživo ulje, prirodni plin i ugljen. Neke od njih u spojenom procesu proizvode električnu i toplinsku energiju i čine okosnicu centraliziranog toplinskog sustava Zagreba i Osijeka.

Osim HEP Proizvodnje, električnu energiju u Republici Hrvatskoj proizvode TE Plomin d.o.o., društvo u suvlasništvu HEP-a d.d. i RWE Power, koje upravlja termoelektranom snage 210 MW te industrijske energane i privatni vlasnici malih obnovljivih izvora električne energije. HEP d.d. je suvlasnik i Nuklearne elektrane Krško u Republici Sloveniji.

Prijenos i distribucija

Uz proizvodne izvore, važan dio sustava su prijenosna i distribucijska mreža (ukupno 24 tisuće transformatorskih stanica i 128 tisuća kilometara vodova različitih naponskih razina).
HEP Operator prijenosnog sustava d.o.o. i HEP Operator distribucijskog sustava d.o.o. obavljaju javne usluge prijenosa i distribucije električne energije za potrebe sudionika na hrvatskom tržištu.

Opskrba


U Hrvatskoj ima više od 2,2 milijuna kupaca, odnosno mjernih mjesta za isporučenu električnu energiju. Za opskrbu  tarifnih kupaca zadužen je HEP Operator distribucijskog sustava d.o.o., dok je u opskrbi povlaštenih kupaca, HEP Opskrba d.o.o. izložena konkurenciji ostalih elektroprivrednih subjekata na tržištu.

Ostale djelatnosti

Djelatnosti toplinarstva i distribucije plina predstavljaju bitne infrastrukturne djelatnosti za razvoj gospodarstva i ostalih segmenata društva. Provodi se njihova intenzivna modernizacija i razvoj, kao i u ostalim trgovačkim društvima HEP grupe, čija je djelatnost zaštita okoliša s naglaskom na gospodarenje otpadom - APO, Usluge zaštite okoliša i energetska učinkovitost - HEP ESCO, koji je nositelj Projekta energetske učinkovitosti u Republici Hrvatskoj.

HEP – Obnovljivi izvori energije d.o.o. bave se pripremom, izgradnjom i korištenjem obnovljivih izvora energije (vjetar, mali vodotoci, geotermalne vode i dr.), a HEP-Trgovina d.o.o. obavlja djelatnosti kupnje i prodaje električne energije, optimiranja rada elektrana te trgovinskog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu.

HEP - Nastavno-obrazovni centar, Velika, obrazovna je ustanova koja, uz stručno osposobljavanje i usavršavanje za rad pod naponom, provodi programe srednjoškolskog obrazovanja odraslih te organizira stručna savjetovanja, seminare i tečajeve.

Godine 2007. registrirano je društvo HEP – Odmor i rekreacija d.o.o. za pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga te organiziranje športske rekreacije. 
 

 

Izvor: hep.hr 

Login
Poslodavci i Korisnici

Korisničko ime:
Lozinka:
Zapamti me:
 
Besplatna registracija
Zaboravili ste lozinku?

Partneri:

 
HotelsCombined
Burza rada
Crvena Jabuka
COLONIA
Sandra Bagarić
ZUHRA
agapa
Ivana Kožulj, doktor dentalne medicine
Darko Domitrović
Clean Express
Izrada web stranica: I.T.B. internet usluge
Izrada web stranica